Hajutunnistus


 

Hajutunnistuskurssi on uudistunut K9 Centerin takahuoneen myötä. Takahuoneeseen on rakennettu vartavasten hajuerotteluun tarkoitetut puitteet, joissa kurssilaiset pääsevät harjoittelemaan hajutunnistusta.

Hajutunnistuksen monet muodot
HAJUPARIT Koira voidaan opettaa tunnistamaan oikea haju lähtöhajun perusteella. Koiran annetaan nuuskia lähtöhajua ja sen perusteella se etsii samaa hajua olevan parin lähtöhajulle.
OMA HAJU Jokaisella meillä ihmisellä on oma yksilöllinen hajumme. Koira voidaan opettaa tunnistamaan oman omistajan haju muiden hajujen seasta. Tästä on kyse esimerkiksi tokon tunnistusnoudossa.
JÄLJESTÄMINEN Jäljen ajaminen on myös hajutunnistusta. Tuolloin koira ajaa maahan tallattua jälkeä ja etenee jälkeä pitkin kadonneen ihmisen luokse.
ETSINTÄYMPÄRISTÖT Etsintää voidaan tehdä mopnessa erilaisessa ympäristössä. Hajuja ja hajustettuja esineitä voidaan etsiä niin sisällä kuin ulkonakin. Etsintäalueena voi olla jokin tietty huone, auto, varasto, rakennus, piha-aölue tai metsikkö. Hajutunnistuksen etsintäalueena voi olla käytännössä mikä tahansa alue tai paikka.

Hajutunnistuksen alkeet

Hajutunnistuksen alkeiskurssilla opetetaan koira haistelemaan ja haistamaan pyynöstä tiettyä hajua. Lisäksi hajutunnistuksen alkeissa opetellaan hajutunnistuksen perusperiaatteita, oikea-aikaista palkitsemista hajuharjoittelussa sekä aloitetaan hajuparien opetteleminen.

VUODEN 2018 KURSSIT

 

SEURAAVA KURSSI
Hajutunnistus alkeet

TULOSSA!

 

SIVUA PÄIVITETÄÄN PARHAILLAAN!